Concurs

Concurs de selectare a 15 ONG-uri în cadrul programului „Împuternicirea tinerilor din mediul Rural”

Institutul pentru Inițiative Rurale (IRI) anunță CONCURS de selectare a 15 ONG-uri ce promovează activități de tineret la nivel de comunitate doritoare de a deveni parteneri ai Institutului pentru Inițiative Rurale (IRI) în cadrul programului „Împuternicirea tinerilor din mediul rural”.

SCOPUL PROIECTULUI:

Împuternicirea tinerilor din mediul rural pentru sporirea nivelului de implicare civică la nivel local în 30 comunități.

DURATA PARTENERIATULUI:

20 luni (februarie 2020 – septembrie 2021).

CINE POATE APLICA?

ONG-urile interesate care pot demonsta experiență de lucru cu tinerii la nivel local, dar și cu diverși factori de interes comunitari (administrația publică locală, școala, comunitatea de afaceri, diaspora, etc.) sunt invitați să completeze formularul de mai jos:

Formular de aplicare la concurs (Anexa 1) în format Word.

Orice experiență anterioară în implementarea proiectelor de interes comunitar va constitui un avantaj.

CRITERII DE ELIGIBILITATE PENTRU ONG:

 1. Să fie înregistrată oficial.
 2. Experiență demonstrată de lucru cu tinerii de cel puțin 2 ani.
 3. Să dispună de un cont bancar activ.
 4. Să nu aibă datorii la bugetul de stat.
 5. Să dispună de o echipă activă, deschisă să învețe lucruri noi.

RESPONSABILITĂȚI ÎN CADRUL PROIECTULUI:

 • Urmare a unui curs de formare, fiecare din cele 15 organizații selectate vor crea cîte un grup de inițiativă civică (5-7 tineri) în 2 localități rurale din Republica Moldova. În acest sens, fiecare organizație va fi responsabilă de crearea, instruirea și mentorarea a 2 grupuri de inițiativă din 2 localități.
 • Organizațiile partenere vor conlucra activ cu toți factorii de interes relevanți în scopul împuternicirii tinerilor la nivel local.
 • Organizațiile partenere vor participa la toate cursurile de instruire, întîlniri de evaluare și schimb de experiență (aproximativ 15 pe parcursul celor 20 luni) organizate în cadrul proiectului.
 • Organizațiile partenere vor respecta contractul și planul de activități anual agreat în prealabil.

OPORTUNITĂȚI ÎN CADRUL ACESTUI PROIECT:

 • Participarea gratuită la traininguri de calitate avînd ca rezultat dezvoltarea instituțională a organizației și capacități fortificate în domeniul activității de tineret.
 • Împărtășirea celor mai bune practici de la experți din SUA și Europa.
 • Oportunitate de a gestiona un mini-grant în interesul comunităților de tineri.
 • Participarea la cele mai importante evenimente din țară în domeniul activității de tineret.
 • Posibilitatea de a interacționa cu oficiali de stat, decidenți de politici publice și diverși experți din domeniu tineret și dezvoltare rurală.

PENTRU PARTICIPARE LA CONCURS, VĂ RUGĂM SĂ PREZENTAŢI URMĂTOARELE DOCUMENTE:

 1. Scrisoare de motivare, în care să argumentaţi (max. o pagină) motivele dvs. de participare în proiect.
 2. Copia actului de înregistrare care să ateste înregistrarea juridică a organizaţiei.
 3. Formular completat (modelul Anexa 1).
 4. O prezentare succintă generală a activităţilor organizaţiei (materiale relevante: cercetări, strategii, materiale pentru training, buletine informative, broşuri; orice alte materiale informative: articole de ziar, înregistrări audio/video, reportaje foto de la activități, etc.).
 5. Scrisoare de recomandare din partea unui donator sau unui partener local cu care au interacționat.

ONG-urile care au colaborat și/sau colaborează cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Ministerul Tineretului și Sportului, Consiliului Național pentru Participare constituie un avantaj.

TERMENUL LIMITĂ PENTRU DEPUNEREA SOLICITĂRILOR DE PARTENERIAT ESTE VINERI, 31 IANUARIE 2020, ORA 18:00 (ORA LOCALĂ A MOLDOVEI).

Dosarul complet va include următoarele documente:

 1. Formularul completat (Anexa 1).
 2. Scrisoarea de motivare.
 3. Copia actului deînregistrare.
 4. Scrisoare de recomandare.

Dosarul poate fi depus în limba română sau rusă, după dorință fie (a) în format electronic la adresa de email office@iri.md și/sau turcan.iri@gmail.com cu titlu al mesajului Parteneri în proiect_denumirea organizației sau (b) într-un plic sigilat cu mențiunea Parteneri în proiect_denumirea organizației – la următoarea adresă: str. Vasile Alecsandri, nr. 32, of. 3A, mun. Chişinău MD-2012, Republica Moldova.

Pentru orice întrebări sau informație adițională cu privire la procesul de aplicare, vă rugăm să ne contactați prin email office@iri.md și/sau turcan.iri@gmail.com sau la tel. (0 22) 22 24 02.

*Atenție: IRI își rezervă dreptul de a contacta doar organizațiile selectate.

Proiectul „Împuternicirea tinerilor din mediul rural” este implementat de Institutul pentru Inițiative Rurale (IRI) în parteneriat cu WSOS Community Action, cu suportul financiar al Departamentului de Stat al SUA.

Detalii: http://www.iri.md/news/n-173.html

Related Articles

Back to top button