Comunicat

Premii Europene pentru Societatea Civilă – Comunități mai puternice

Mai multor reprezentanți ai societății civile le-au fost acordate „Premiile Europene pentru societatea civilă – Comunități mai puternice”. Acțiunea are loc în cadrul celui de-al doilea eveniment dedicat organizațiilor societății civile, care, prin activitatea desfășurată, au reușit să contribuie la crearea unor comunități mai puternice la nivel local, transmite IPN.

Premiul pentru Societate mai Puternică a fost acordat Asociației „Femeia și Copilul – Protecție și Sprijin” din Criuleni, iar Premiul pentru Economie mai Puternică a ajuns la Centrul de suport în afaceri Orhei. De Premiul pentru Promovarea Egalității de Gen s-a învrednicit Asociația „Casa Speranțelor” din Soroca.

La eveniment au fost prezenți ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, precum și, în format virtual, ambasadori ai Statelor membre UE. „Organizațiile societății civile cu siguranță dețin un rol esențial pentru dezvoltarea societății, începând de la drepturile fundamentale ale omului, incluziunea persoanelor cu nevoi speciale, egalitatea în șanse și continuând cu dezvoltarea economică, deschiderea de noi locuri de muncă, precum și contribuirea la îmbunătățirea cadrului legislativ”, a declarat Peter Michalko, citat într-un comunicat de presă. Oficialul a mai spus că Uniunea Europeană va continua să susțină organizațiile societății civile din Republica Moldova, în beneficul oamenilor din toată țara.

În Republica Moldova, Uniunea Europeană sprijină în prezent 28 de proiecte mari implementate de organizații ale societății civile, în valoare totală de 22 de milioane de euro, ceea ce constituie 5% din volumul total de asistența UE acordată Republicii Moldova. Datorită acestor proiecte, peste o mie de persoane vulnerabile beneficiază de 42 de servicii sociale deschise pentru ele în diverse localități. Alte peste 800 de persoane vulnerabile se bucură de servicii și produse gratuite generate de cele peste 15 întreprinderi sociale (inclusiv șase constituite în stânga Nistrului), care au creat 59 de locuri de muncă pentru persoanele dezavantajate. Totodată, au fost finanțate peste 70 de afaceri mici pornite de tineri, care au contribuit la apariția a 84 de locuri de muncă. Sunt inițiative care le-au permis acestor oameni o îmbunătățire a calității vieții și o incluziune mai bună în comunitățile din care fac parte.

Related Articles

Back to top button